BESTMETHODE ACADEMY

ENERGIEK IN BALANS

Een dubbele voedingspiramide – DE VOEDSELZANDLOPER

Dit is de voedselzandloper ontworpen door de arts en wetenschapper Kris Verburgh. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Het is een model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek.

Gezond eten is van groot belang voor het jong houden van je lichaam en voor de preventie van ziektes. Ik ben in grote delen enthousiast om deze zandloper als basis te nemen van je dagelijkse voeding. Er blijkt onder meer uit dat vele soorten suikers ongezond zijn en dat bepaalde vetten niet zo slecht zijn gedacht. Hoe strikt je deze zandloper opvolgt, is natuurlijk je eigen keus. Het is niet bedoeld om iets te verbieden, maar meer om de richting aan te geven van wat je beter kunt eten en het biedt alternatieven. De woorden meer/minder in de zandloper zeggen denk ik genoeg.

Enkele aanvullende tips bij de Voedselzandloper (K. Verburgh, 2012):

  • Met vette vis wordt bedoeld: zalm, makreel, haring, ansjovis, sardines.
  • Koffie maximaal 3 consumpties per dag, en bij rode wijn maximaal 2 per dag.
  • Gezonde oliën: bijv. olijfolie, lijnzaadolie, walnootolie.
  • Gezonde smaakversterkers: kruiden (kurkuma, peterselie, tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, marjolein, munt), knoflook, ajuin, citroensap, azijn, kalium.
  • Dagelijks een handvol walnoten eten.
  • Drink 1 glas per dag versgeperst vruchten- of groentesap.

Als download beschikbaar in het werkboek. handig om op te hangen in de keuken of waar je vaak komt als reminder ;-)…

6

TERUG NAAR DASHBOARD

6

TERUG NAAR BOVEN