BESTMETHODE ACADEMY

ENERGIEK IN BALANS

CANDIDA DE BAAS

Hoe kun je nu ervoor zorgen dat je Candida de baas wordt?

  • Het afweersysteem moet weer sterk worden gemaakt
  • Het lichaam moet worden ontgift
  • De darmflora moet terug in balans gebracht worden
  • Specifieke voedingsmiddelen een periode mijden: Je kunt in de praktijk een uitgebreide voedingstest laten doen (als je nog nooit bent geweest ;-)) om uit te zoeken welke voedingsmiddelen de schimmel gebruikt om zich in leven te houden.

Daarnaast geef ik je nu handige tips om thuis ook al aan de slag te kunnen gaan om Candida te bestrijden. Soms kan een te strikt dieet ervoor zorgen dat er veel toxines vrijkomen en je veel detoxklachten krijgt… Dus tip is wel bouw het rustig op…zodat het snel, gezond en comfortabel is.

 

TIPS BIJ CANDIDA:

 

Verminder stress : tegenwoordig hebben we vaak een groot stress niveau in ons lichaam. Daarbij komen veel stresshormonen vrij zoals cortisol. Dat zorgt ervoor dat je immuunsysteem vermindert, juist wat je wel nodig hebt om Candida de baas te worden. Dus neem wat meer ontspanningsmomenten, ga mediteren, neem een warm bad, ga op tijd slapen, ga op yoga, doe ademhalingsoefeningen. en vooral neem eens wat vaker een time-out.

 

Eet vooral biologisch en zo vers mogelijk

 

De nummer 1 voedingsmiddel dat je het eerste kunt schrappen en die veel invloed heeft, is suiker. In eerdere modules heb ik het er al over gehad. Schimmels en Candida groeien welig van suiker. 

 

Neem wat vaker biologische of bio-dynamische yoghurt; dit zit boordevol goede bacterieën om de darmflora te herstellen. 

 

Ook Kefir is een natuurlijke bron van goede darmbacteriën en kun je zelf kweken of kant en klaar kopen. 

 

Eet wat vaker gefermenteerde groentes. Kimchi, zuurkool en tegenwoordig zie je steeds meer gefermenteerde voedingsmiddelen verschijnen. Ook dit is goed voor de darmflora. 

 

Eet vooral voldoende vezels dat zit in groente en fruit.

 

Neem ook wat vaker vezels in de vorm van psyllium. De vezels ondersteunen de spijsvertering zodat de toxines sneller het lichaam kunnen verlaten. Daarnaast zijn vezels essentieel om je bloedglucosespiegel in balans te houden.

 

Drink geen frisdrank en sappen. Ook als er op staat ‘’geen toegevoegde suiker’’, het zit allemaal bomvol suiker. 

 

Drink ook nauwelijks of geen alcohol. De lever is de ontgifter van je lichaam en die wil je nu niet extra belasten.

 

Start met het drinken van groene smoothies om je weerstand te verhogen en je lichaam te ontgiften van ophoping toxines. Wees wel voorzichtig met de hoeveelheid fruit in je smoothies, gebruik zoveel mogelijk bladgroenten.

 

Eet geen gist. Voedingsmiddelen die veel gist bevatten zijn gewoon brood, gebonden soepen, bouillonblokjes. Eet vooral desem brood als alternatief.

 

Eet ook even geen paddestoelen en franse kazen. Je begrijpt, die zitten vol schimmelstructuren.

 

Mocht je vooral klachten hebben in de genitale zone: gebruik zo min mogelijk zeep of een natuurlijke zeep, zodat de natuurlijke balans niet teveel gestoord wordt. Houd het verder goed schoon en droog en was alles even extra goed op een hogere temperatuur.

 

neem een probiotica supplement die ervoor zorgt dat de darmflora versterkt. 

 

Eet vaker knoflook; het heeft natuurlijke anti-schimmel bestanddelen. Je kunt het ook als supplement innemen. 

 

Oregano olie; dit is een natuurlijke anti-schimmel remedie. 

 

Neem vitamine C om je weerstand te versterken. 

 

Neem mariadistel of paardenbloem (tinctuur) om je lever te ondersteunen. 

 

 

6

TERUG NAAR BOVEN