BESTMETHODE ACADEMY

ENERGIEK IN BALANS

SCHIMMELNAGELS

Niks zo erg als schimmelnagels. Een vorm van schimmelbelasting waar velen mee te maken hebben. Wil je er vanaf komen dan heb je een lange adem nodig en discipline. Je moet je voeten dagelijks behandelen, geen dag overslaan, en dit gedurende 8 weken (voor voetschimmel) tot 9 maanden (voor schimmelnagels) volhouden. Wat kun je erbij gebruiken?

Tea tree olie

Tea tree olie wordt gewonnen uit de twijgen en bladeren van de Melaleuca Alternifolia boom in Australië. Het is een effectief middel bij de behandeling van snijwonden, brandwonden, acne, roos, zwemmerseczeem en schimmelnagels. Tea tree olie heeft een bacterie dodende werking. 
Breng de olie tweemaal daags aan op de aangetaste nagels. Om de infectie volledig op te ruimen, moet je dit volhouden tot de nagel compleet vervangen is. Dit duurt zeker een aantal maanden en het is belangrijk om dit al die tijd elke dag te doen.

Zuiveringszout (bakpoeder)

Zuiveringszout is een natuurlijk product met een neutraliserende en een sterk antibacteriële werking, Het werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. 
Maak een papje door twee delen zuiveringszout te mengen met een deel water. Breng dit met een wattenschijfje aan op de aangetaste nagels. Wacht 10 tot 15 minuten zodat de pasta goed kan worden geabsorbeerd. Spoel vervolgens af met warm water en dep de nagels zorgvuldig droog. Doe dit tweemaal per dag en de infectie zou in twee tot drie weken verdwenen moeten zijn. Het kan zijn dat tijdens de behandeling de beschadigde nagel loslaat. Dit is niet ernstig en geeft ruimte voor een nieuwe gezonde nagel om te groeien.

Appelazijn

Onbewerkte, biologische appelazijn heeft antibacteriële en antischimmel kenmerken. Het is een zeer effectief middel gebleken bij het behandelen van schimmelnagels.
Laat de voet(en) tweemaal daags een half uur weken in een oplossing van appelazijn en water. Hierdoor wordt de natuurlijke pH waarde van de huid hersteld. Tevens verzacht dit eventuele pijn en ontsteking. Je kunt ook watjes drenken in appelazijn en dit royaal aanbrengen op de aangetaste nagels zodat het goed kan worden opgenomen.

6

TERUG NAAR BOVEN